Heeft u vragen over de levering van uw hypotheek?
Geen probleem! Wij geven u graag advies op maat.

Huis met Hypotheek Notaris Levering

Goedkope notaris voor de levering en hypotheek

Huis met hypotheek Achtergrond informatie

Wilt u een notaris die all in (alles inclusief) prijzen berekent voor het opmaken van akten van levering en hypotheekakten, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij berekenen geen meerwerk en er zijn geen verkorgen kosten. De notariskosten van de leveringsakte en de hypotheekakte met de bijkomende kosten heeft u dan duidelijk in beeld. U komt niet voor verrassingen te staan.

Het is bij veel notarissen gebruikelijk dat offertes worden afgegeven voor de gebruikelijke werkzaamheden. Voor het meerwerk berekenen deze notarissen extra kosten. Bij ons is dat niet zo (alles is inclusief). Bovendien berekenen wij geen verborgen kosten. Dit is unieker dan u denkt.

Kosten huis met hypotheek

N.B. Indien de Dienst voor het Kadaster (de landmeter) speciaal een nieuwe kadastrale grens moet vaststellen (ook wel uitmeten genoemd), brengt het daarvoor een bedrag van € 1200,- meetkosten in rekening. (voor kleine percelen meetkosten € 90,- Deze meetkosten zijn niet in bovenstaand tarief begrepen. Een meting is bijvoorbeeld nodig als niet een geheel kadastraal perceel maar slechts een deel daarvan wordt overgedragen. Het kadaster komt dan bij u langs en meet de nieuwe kadastrale grens uit.

Van een klein perceel is sprake als de oppervlakte kleiner is dan 100 m2 en de koopprijs lager is dan € 5.000,00.

Het is ook mogelijk een perceel door de Dienst voor het Kadaster (landmeter) vooraf te laten opmeten. Voordeel is dat u dan veel minder opmeetkosten betaalt: € 400,00. Nadeel is dat de levering van uw perceel dan moet wachten totdat de uitmeting heeft plaatsgevonden. De levering kan hierdoor vertraging oplopen.

Het perceel kan ook middels de Applicatie Splits (tekenprogramma) van het kadaster worden uitgemeten. Het perceel krijgt dan een voorlopige kadastrale grens en een voorlopige kadastrale oppervlakte. De kosten bedragen € 690,00 per nieuw gevormd perceel.

Ongeveer één tot anderhalf jaar na ondertekening van de akte van levering zal de landmeter langs komen om het perceel "in het veld" uit te meten. Het perceel krijgt dan een definitieve kadastrale grens en oppervlakte.

Om precies te weten wat u van plan bent verzoeken wij u in een zo vroeg mogelijk stadium telefonisch kontakt op te nemen met Pieter Reijenga

Overbruggingshypotheek

Indien bij de verkrijging van een woning, naast het vestigen van een hypotheekrecht op de aan te kopen woning, tevens een overbruggingshypotheek moet worden gevestigd op de huidige woning, worden hiervoor door ons geen extra kosten in rekening gebracht.

Inschrijving koopovereenkomst

Als de koopovereenkomst is gesloten maar de levering/eigendomsoverdracht van het huis nog niet heeft plaatsgevonden kan de koopovereenkomst alvast worden ingeschreven bij het Kadaster. Voordeel daarvan is dat de koper 6 maanden wordt beschermd tegen dubbele verkoop door de verkoper en faillissement van de verkoper. De bescherming geldt ook ingeval van schuldsanering en beslagen aan de kant van de verkoper. Indien de koper gebruik wil maken van deze extra dienst zijn wij verplicht hiervoor een extra akte op te maken. Voor deze akte berekenen wij € 175,00 all-in.

Interesse of advies nodig? Neem contact op

Om precies te weten wat u van plan bent, verzoeken wij u in een zo vroeg mogelijk stadium telefonisch contact op te nemen met Pieter Reijenga of één van zijn secretaresses (0314-662045). Dat bevordert namelijk een vlotte en efficiënte werkwijze.